Application

Индустрија за третман на вода

Како флокулирачки агенс, главно се користи во индустриски процес на раздвојување на цврсто-течности, вклучително и порамнување, за да се разјаснат, концентрираат и процесите на водата за талог. Полиакриламидот игра важна улога во општинската обработка на канализацијата и индустрискиот третман на отпадни води. Повеќе строги регулативи го промовираат развојот на индустријата за третман на вода. 

2
4

За општинската индустрија за третман на канализација, таа е исто така широко користена во кожа, производство на хартија, лимонска киселина, екстракт од растителни протеини, боење, фармацевтски производи, темјан, итн.

Апликации за сите главни сектори се: Урбана канализација, хартија, преработка на храна, петрохемиски, металуршки преработки, боење и шеќер и сите видови индустриски третман на отпадни води.

Polyacrylamide јонски
1

индустријата за хартија

Во индустријата за хартија може да се користи како агенси за суво дејство, средство за задржување, средство за филтрирање. Тие можат да бидат значително подобрени како квалитет на хартијата, да се подобри физичката јачина на хартијата и да се намали загубата на растителни влакна, исто така може да се користи во третманот на бела вода во исто време, а во процесот на деинкинг може да игра значителна флокулација.

3
2
1

1, агент за задржување на хартија: Може значително да го подобри стапката на задржување на кратки влакна за полнење и материјал за полнење, стапката на водата за да се подобри квалитетот на хартијата и да се заштеди трошоците за потрошувачка на суровини и др.

2, Агент за апсење на ѓубре со анионика: Може да комуницира со анјонскиот ѓубре и полнила за да го неутрализира анјонското полнење на органите и анјонскиот полнеж на површината на ситно влакно за да се избалансира влажниот дел и да се намали мешањето на анјонски ѓубре, да се зголеми стапката на задржување на разни полнила, влакна и други хемиски додатоци.

3, Агент за јачина на хартија: Производот е целосно јонизиран во целиот опсег на вредности на PH. Може директно да се adsorbed на влакна од пулпа. Преку врзувањето помеѓу јони формира јонска врска; комбинацијата помеѓу амид и влакна хидроксил формира ковалентни врски, така што може да ја подобри јачината на врзување помеѓу влакната.

4, Агент за дисперзирање на хартија: Може да промовира дисперзија на растителни влакна и да го усоврши изгледот на хартијата со додавање на мали количини дисперзиран во производството на хартија; може да ја подобри рамномерноста на пулпата и мекоста на хартијата, дури и цврстината.


WhatsApp Онлајн Chat!