Области за примена на полиакриламид

10

 

1 、 Како флокулирачки агенс, главно се користи во индустрискиот процес на раздвојување цврсти течности, вклучително и таложење, за разјаснување, концентрирање и процеси на одводнување на тиња. Апликации за сите главни сектори се: Третман на урбана канализација, хартија, преработка на храна, петрохемиски, металуршки преработки, боење и шеќер и сите видови на индустриски третман на отпадни води。

2, Во индустријата за хартија може да се користат како средства за сува јачина, средство за задржување, помош за филтри. Тие можат многу да се подобрат како квалитетот на хартијата, да ја подобрат физичката сила на хартијата и да ја намалат загубата на влакна, исто така може да се користат во третманот на бела вода во исто време, во процесот на затрупување може да игра значителна флокулација.

3 、 Во рударството, индустријата за јаглен може да се користи за отпадна вода, јаглен за перење отпадни води.

4, Тие можат да се користат за боење отпадни води, кожни отпадни води, третман на мрсна отпадна вода, така што отстранување на заматеност, обезбојување, за да се постигнат стандардите за емисија.

5 、 За вода од чешма во флокуланти на пречистителната станица за вода


Време на објавување: септември-07-2021
WhatsApp Онлајн Chat!